dijous, 16 de febrer del 2012

SOFREGIT AMB THERMOMIX

Hola bon dia,
Avui us deixo una entrada diferent, la meva idea és ensenyar-vos un pas a pas de com fer un sofregit al Thermomix, ja que és un dels grans dubtes que té molta gent. El que us vull ensenyar és que el Themomix s'ha d'adaptar a la vostra manera de cuinar, no vosaltres a ell, com ho farem doncs el primer que em de pensar és què és un fogó més a la cuina amb la gran avantatge que no tens d'estar remenant continuament perquè no és cremi el que cuinem i el més important de tot que no crema l'oli per la seva cocció a100º, per tant les grasses insaturades no passen a ser saturades perquè l'oli no passa de 115º què és quan és crema hi  és torna tòxic.(en alguns casos no sempre)

1. Començem posant 250 gr de ceba + 50 gr d'oli d'oliva  triturem 6 segons a velocitat 6.

 2. Us té de quedar així si ho voleu més triturat poseu velocitat 10. Us explico perquè li posem l'oli per triturar ho fem perquè així evitem que ens quedi tota la ceba escampada pel vas amb el pes de l'oli baixa tota sola. (pot ser que en quedi una mica a sota la tapa, amb l'espàtula la retireu i la poseu al vas a coure)

 3. Ara programem 15 minuts, varoma, velocitat 1. Retirem el cubilet perquè ens evapori l'aigua que té la ceba i ens quedi rossa, amb 15 minuts queda així com la de la foto però si la voleu encara més rossa programeu 5 minuts + a varoma.

 4. Incorporem 1 kg de tomàquet triturat, 1 culleradeta de sucre, 1 de sal, pebre al gust i alfàbrega (opcional) també la podeu substituir per orenga què és un gran digestiu. Programarem 10 minuts ,varoma, velocitat 1. Aquest cop li posarem el cistellet a sobre perquè evapori i redueixi però no esquitxi.

 5. Així, com a la foto si veieu que no us ha quedat prou reduït tornem a programar-li 5 minuts més a varoma.

 6. Aquí ja el tenim acabat. Ara el que faig jo és posar-lo en pots de vidre amb calent acabat de sortir de la Thermomix emplenar-los fins a dalt tancar-los bé i tombar-los boca avall fins que estigui ben fred. Amb això  farem el vuit per tant aquest sofregit se'ns conservarà a la nevera tot el temps que ens faci falta o en un lloc fresc. Sempre que en faig m'agrada fer-ne quantitat i tenir-lo de fons d'armari.


Bé després de tota aquesta explicació espero que us serveixi d'ajuda i el poseu en pràctica ben ràpid que us servirà de gran ajuda a part de què és molt més sa t'estalvies d'embrutar tota la cuina per fer un sofregit.
Que per això ens comprem la Thermomix, no???

15 comentaris:

  1. Caray no sabía que se pudiera hacer el sofrito en la TH, riqiuísimo. besitos

    ResponElimina
  2. Llàstima que la nostra thermomix és de la prehistòria i no té varoma...
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin model tens??? el 3300 perquè la tm21 si que te varoma. De totes maneres si la 3300 el pots fer a màxima temperatura i veuràs com també et queda molt bé.

      Judith

      Elimina
  3. Que bé que ho expliques judith ,és fantàstic fer el sofregit a la termomix, et treu un munt de feina i queda perfecte.
    Agafo l'idea d'envasal .
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. mmm, fa temps que no utilitzo la thermomix per el pal de netejar-la jaja, pero crec que provaré de fer aquest sofregit que segur que queda boníssim amb un bon plat de pasta :)
    petons

    ResponElimina
  5. Hola, tampoc és tant difícil netejar el thermomix et dic un truco, posa aigua calenta, sabó i fes uns centrifugat a velocitat 8-10 veuràs com qüasi no tindràs de fregar-la.

    ResponElimina
  6. Jo tinc força sofregit en pots guardats al rebost, per aquell dia que tens de bogeria absoluta en què no hi ha temps de cuinar res: bulls pasta o arròs i aquest sofregit bo amb ganes i ja tens un primer plat solucionat!
    Jo no en venc, però la veritat és que l'he recomanat a molta gent, t'estalvia molt temps i molta estona d'haver d'estar pendent de remenar les coses :-)

    ResponElimina
  7. bon dia Judith, el tomaquet triturat el poses de llauna comprat o tritures primer els tomaquets naturals??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, normalment de llauna triturat, però si vols primer tritures els tomàquets els reserves i continues amb la ceba.

      Elimina
  8. Hola Judith, ahir la meva sogre em va donar tomates de l'hort i avui m'he decidit a preparar uns pots de conserves amb sofregit. Han quedat perfectes! i amb poc temps!!! gràcies pel teu bloc m'és de molta ajuda
    Fins un altre!!!

    ResponElimina
  9. Jo el congelo, també queda bo quan el descongeles.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.